Parmská šunka

Parmská šunka, známá jako Prosciutto di Parma, je výjimečný druh sušené šunky, který se vyrábí pouze v přesně vymezené oblasti kolem italského města Parma. Jedná se o prosciutto crudo, tedy syrovou, sušenou šunku, chráněnou označením původu DOP. Výroba probíhá tradiční metodou bez konzervantů – používá se pouze vepřová kýta a mořská sůl. Proces zrání trvá minimálně 12 měsíců, často však i déle. Díky specifickému mikroklimatu a přísné kontrole kvality má parmská šunka jemně nasládlou chuť, měkkou strukturu a charakteristickou vůni. Konzumuje se nakrájená na tenké plátky, často s ovocem nebo pečivem. Více v našem článku Co je parmská šunka? 

Od 8 490 Kč
(s DPH)
Poslední kusy skladem
Zadní noha (kýta) z bílého prasete s délkou zrání 24 měsíců. DOP Parma. Složení: vepřové maso, sůl. 
Od 6 490 Kč
(s DPH)
Zadní noha (kýta) z bílého prasete s délkou zrání 16 měsíců. DOP Parma. Složení: vepřové maso, sůl. 
Od 1 190 Kč
(s DPH)
Vykostěná zadní noha (kýta) z bílého prasete s délkou zrání 16 měsíců. DOP Parma. Složení: vepřové maso, sůl. 
Od 1 530 Kč
(s DPH)
Poslední kusy skladem
Vykostěná zadní noha (kýta) z bílého prasete s délkou zrání 24 měsíců. DOP Parma. Složení: vepřové maso, sůl.   
4 335 Kč
(s DPH)
Set půlky vykostěné zadní nohy (kýty) Prosciutto di Parma Etichetta Nera se stojánkem a nožem. Délka zrání 24 měsíců. DOP Parma. Složení: vepřové maso, sůl. 
3 165 Kč
(s DPH)
Set půlky vykostěné zadní nohy (kýty) Prosciutto di Parma se stojánkem a nožem. Délka zrání 16 měsíců. DOP Parma. Složení: vepřové maso, sůl. 
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít