Prosciutto di Parma La Valle 16 měsíců
Zadní noha (kýta) z bílého prasete s délkou zrání 16 měsíců. DOP Parma. Složení: vepřové maso, sůl.
SKLADEM. IHNED K ODESLÁNÍ.
Dodací doba: 1 - 2 pracovní dny.
Odeslání nejpozději následující pracovní den.
Parmská šunka Prosciutto di Parma La Valle s délkou zrání 16 měsíců je prosciutto s denominací DOP Parma rodinné firmy LA VALLE ze severoitalského Piemontu. Pro její výrobu firma LA VALLE vybírá nejlepší kýty z prasat z vlastního chovu. Po nasolení se nechává šunka sušit 16 měsíců v sušárnách situovaných v provincii Parma s ideálním mikroklimatem pro přirozené zrání. Výsledkem procesu zrání je vláčná konzistence masa a sytá růžová barva na řezu. Chuťově je toto prosciutto charakteristické svými výraznými sladkými tóny a menší slaností.
Toto prosciutto, stejně jako všechny naše produkty, je 100% přírodní produkt. K jeho výrobě nebyly použity žádné chemické konzervanty či barviva. Obsahuje pouze maso a sůl.
Druh prosciutta
Parmská šunka (italsky Prosciutto di Parma) je tradiční italský výrobek s chráněným označením původu Parma (DOP Parma v italštině). Aby mohla nést toto označení a být prodávána jako "Parmská šunka", musí splňovat přísná pravidla a požadavky stanovené konsorciem Consorzio del Prosciutto di Parma. Níže jsou uvedeny klíčové požadavky:
1. Původ surovin
- Musí pocházet pouze z Itálie, konkrétně z prasat narozených, vykrmených a poražených v přesně vymezených regionech (např. Emilia-Romagna, Lombardie, Toskánsko, Umbrie atd.).
-
Prasata musí být určitého plemene, obvykle kříženci mezi Large White, Landrace a Duroc.
2. Krmivo a chov
-
Zvířata jsou krmena převážně obilím a syrovátkou z výroby parmezánu (Parmigiano Reggiano).
-
Prasata musí mít při porážce minimálně 9 měsíců a vážit přibližně 160–170 kg.
3. Místo výroby
-
Celý proces zrání a výroby musí probíhat výhradně v oblasti Parmy, jižně od řeky Pád, v oblasti s ideálním mikroklimatem pro přirozené zrání.
4. Výroba
-
Povolené je pouze solení mořskou solí – žádné konzervanty, dusičnany, barviva, kouř či chemické látky.
-
Maso zraje minimálně 12 měsíců, často i déle (např. 16–24 měsíců).
-
Po 12 měsících je každá šunka kontrolována a musí projít inspekcí.
5. Značení
-
Pouze šunky, které splní všechny požadavky, mohou nést razítko s korunovaným erbem Parmy (pěticípá koruna) a označení "Prosciutto di Parma".
Toto prosciutto je dodáváno v celku s kostí.
TYP | DOP PARMA - Parmská šunka |
FORMÁT | Celá noha (kýta) s kostí |
DOBA ZRÁNÍ | 16 měsíců |
STRAVA | Kvalitní rostlinné krmivo |
VÝROBCE | LA VALLE |
SKLADOVÁNÍ | Suché a chladné místo |
BALENÍ | Tato šunka je zabalena v potravinářském papíru a je zasílána v přepravní papírové krabici, na které jsou pak nalepeny štítky dopravce. |
Vepřové maso, mořská sůl.
- Bez dusitanů a dusičnanů (bez E250 a E252)
- Bez glutenu
- Bez laktózy
- Snížený obsah soli*
* Ve srovnání s jinými sušenými masovými produkty.
Energie | 1108 kJ (266 kcal) |
Tuky | 18 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 6 g |
Sacharidy | <0,5 g |
- z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 26 g |
Sůl | 5,5 g |
Prosciutto je zabaleno v potravinářském papíru a expedováno v přepravní krabici. Šunku můžete ponechat takto zabalenou v krabici a skladovat ji na suchém a chladném místě. Při delším skladování doporučujeme periodicky (1x měsíčně) kontrolovat, zda se na povrchu šunky nevytváří plíseň. Další důležité informace naleznete v našich často kladených otázkách.
SKLADEM. IHNED K ODESLÁNÍ.
Dodací doba: 1 - 2 pracovní dny.
Odeslání nejpozději následující pracovní den.