Prosciutto di Parma La Valle 16 měsíců

Zadní noha (kýta) z bílého prasete s délkou zrání 16 měsíců. DOP Parma. Složení: vepřové maso, sůl. 

DOP ParmaCozorcio Parma

6 490 Kč
(s DPH)

SKLADEM. IHNED K ODESLÁNÍ.
Dodací doba: 1 - 2 pracovní dny.
Odeslání nejpozději následující pracovní den.

Hmotnost :
Počet:

Parmská šunka Prosciutto di Parma La Valle s délkou zrání 16 měsíců je prosciutto s denominací DOP Parma rodinné firmy LA VALLE ze severoitalského Piemontu. Pro její výrobu firma LA VALLE vybírá nejlepší kýty z prasat z vlastního chovu. Po nasolení se nechává šunka sušit 16 měsíců v sušárnách situovaných v provincii Parma s ideálním mikroklimatem pro přirozené zrání. Výsledkem procesu zrání je vláčná konzistence masa a sytá růžová barva na řezu. Chuťově je toto prosciutto charakteristické svými výraznými sladkými tóny a menší slaností.

Toto prosciutto, stejně jako všechny naše produkty, je 100% přírodní produkt. K jeho výrobě nebyly použity žádné chemické konzervanty či barviva. Obsahuje pouze maso a sůl.

Druh prosciutta

Parmská šunka (italsky Prosciutto di Parma) je tradiční italský výrobek s chráněným označením původu Parma (DOP Parma v italštině). Aby mohla nést toto označení a být prodávána jako "Parmská šunka", musí splňovat přísná pravidla a požadavky stanovené konsorciem Consorzio del Prosciutto di Parma. Níže jsou uvedeny klíčové požadavky:

1. Původ surovin

  • Musí pocházet pouze z Itálie, konkrétně z prasat narozených, vykrmených a poražených v přesně vymezených regionech (např. Emilia-Romagna, Lombardie, Toskánsko, Umbrie atd.).
  • Prasata musí být určitého plemene, obvykle kříženci mezi Large White, Landrace a Duroc.

2. Krmivo a chov

  • Zvířata jsou krmena převážně obilím a syrovátkou z výroby parmezánu (Parmigiano Reggiano).

  • Prasata musí mít při porážce minimálně 9 měsíců a vážit přibližně 160–170 kg.

3. Místo výroby

  • Celý proces zrání a výroby musí probíhat výhradně v oblasti Parmy, jižně od řeky Pád, v oblasti s ideálním mikroklimatem pro přirozené zrání.

4. Výroba

  • Povolené je pouze solení mořskou solí – žádné konzervanty, dusičnany, barviva, kouř či chemické látky.

  • Maso zraje minimálně 12 měsíců, často i déle (např. 16–24 měsíců).

  • Po 12 měsících je každá šunka kontrolována a musí projít inspekcí.

5. Značení

  • Pouze šunky, které splní všechny požadavky, mohou nést razítko s korunovaným erbem Parmy (pěticípá koruna) a označení "Prosciutto di Parma".
    DOP parmaCozorcio Parma

 Toto prosciutto je dodáváno v celku s kostí.

TYP DOP PARMA - Parmská šunka
FORMÁT Celá noha (kýta) s kostí
DOBA ZRÁNÍ 16 měsíců
STRAVA Kvalitní rostlinné krmivo
VÝROBCE LA VALLE
SKLADOVÁNÍ Suché a chladné místo
BALENÍ Tato šunka je zabalena v potravinářském papíru a je zasílána v přepravní papírové krabici, na které jsou pak nalepeny štítky dopravce. 

Vepřové maso, mořská sůl.

  • Bez dusitanů a dusičnanů  (bez E250 a E252)
  • Bez glutenu
  • Bez laktózy
  • Snížený obsah soli*

* Ve srovnání s jinými sušenými masovými produkty.

Energie 1108 kJ (266 kcal)
Tuky 18 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 6 g
Sacharidy <0,5 g
- z toho cukry 0 g
Bílkoviny 26 g
Sůl 5,5 g

Prosciutto je zabaleno v potravinářském papíru a expedováno v přepravní krabici. Šunku můžete ponechat takto zabalenou v krabici a skladovat ji na suchém a chladném místě. Při delším skladování doporučujeme periodicky (1x měsíčně) kontrolovat, zda se na povrchu šunky nevytváří plíseň. Další důležité informace naleznete v našich často kladených otázkách.

SKLADEM. IHNED K ODESLÁNÍ.
Dodací doba: 1 - 2 pracovní dny.
Odeslání nejpozději následující pracovní den.

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít