Prosciutto di Parma Etichetta Nera La Valle 24 měsíců

Zadní noha (kýta) z bílého prasete s délkou zrání 24 měsíců. DOP Parma. Složení: vepřové maso, sůl. 


DOP parmaCozorcio Parma

8 490 Kč
(s DPH)

SKLADEM. IHNED K ODESLÁNÍ.
Dodací doba: 1 - 2 pracovní dny.
Odeslání nejpozději následující pracovní den.

Hmotnost :
Počet:

Parmská šunka Prosciutto di Parma Etichetta Nera La Valle s délkou zrání 24 měsíců je parmská šunka nevyšší kvality rodinné firmy LA VALLE ze severoitalského Piemontu. Pro její výrobu firma LA VALLE vybírá nejlepší kýty z prasat z vlastního chovu. Po nasolení se nechává šunka sušit 24 měsíců v sušárnách situovaných v provincii Parma s ideálním mikroklimatem pro přirozené zrání. Výsledkem procesu zrání je vláčná konzistence masa a sytá růžová barva na řezu. Chuťově je toto prosciutto charakteristické svými výraznými sladkými tóny a menší slaností. Díky pomalému zrání dlouhému až 30 měsíců, získala tato parmská šunka označení Etichetta Negra, tj. označení "černým štítkem", rezervovaným pro parmské šunky nejvyšší kvality. Delší zrání dodává šunce intenzivnější, komplexnější chuť a jemnější texturu.

Toto prosciutto, stejně jako všechny naše produkty, je 100% přírodní produkt. K jeho výrobě nebyly použity žádné chemické konzervanty či barviva. Obsahuje pouze maso a sůl.

Druh prosciutta

Parmská šunka (italsky Prosciutto di Parma) je tradiční italský výrobek s chráněným označením původu Parma (DOP Parma v italštině). Aby mohla nést toto označení a být prodávána jako "Parmská šunka", musí splňovat přísná pravidla a požadavky stanovené konsorciem Consorzio del Prosciutto di Parma. Níže jsou uvedeny klíčové požadavky:

1. Původ surovin

  • Musí pocházet pouze z Itálie, konkrétně z prasat narozených, vykrmených a poražených v přesně vymezených regionech (např. Emilia-Romagna, Lombardie, Toskánsko, Umbrie atd.).
  • Prasata musí být určitého plemene, obvykle kříženci mezi Large White, Landrace a Duroc.

2. Krmivo a chov

  • Zvířata jsou krmena převážně obilím a syrovátkou z výroby parmezánu (Parmigiano Reggiano).

  • Prasata musí mít při porážce minimálně 9 měsíců a vážit přibližně 160–170 kg.

3. Místo výroby

  • Celý proces zrání a výroby musí probíhat výhradně v oblasti Parmy, jižně od řeky Pád, v oblasti s ideálním mikroklimatem pro přirozené zrání.

4. Výroba

  • Povolené je pouze solení mořskou solí – žádné konzervanty, dusičnany, barviva, kouř či chemické látky.

  • Maso zraje minimálně 12 měsíců, často i déle (např. 16–24 měsíců).

  • Po 12 měsících je každá šunka kontrolována a musí projít inspekcí.

5. Značení

  • Pouze šunky, které splní všechny požadavky, mohou nést razítko s korunovaným erbem Parmy (pěticípá koruna) a označení "Prosciutto di Parma".
    DOP parmaCozorcio Parma

 Toto prosciutto je dodáváno v celku s kostí.

TYP DOP PARMA - Parmská šunka
FORMÁT Celá noha (kýta) s kostí
DOBA ZRÁNÍ 24 měsíců
STRAVA Kvalitní rostlinné krmivo (obilí a syrovátka z výroby parmezánu)
VÝROBCE LA VALLE
SKLADOVÁNÍ Suché a chladné místo
BALENÍ Tato šunka je zabalena v potravinářském papíru a je zasílána v přepravní papírové krabici, na které jsou pak nalepeny štítky dopravce. 

Vepřové maso, mořská sůl.

  • Bez dusitanů a dusičnanů  (bez E250 a E252)
  • Bez glutenu
  • Bez laktózy
  • Snížený obsah soli*

* Ve srovnání s jinými sušenými masovými produkty.

Energie 1190 kJ (284 kcal)
Tuky 12,7 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 4,2 g
Sacharidy <0,1 g
- z toho cukry <0,1 g
Bílkoviny 42,5 g
Sůl 1,65 g

Prosciutto je zabaleno v potravinářském papíru a expedováno v přepravní krabici. Šunku můžete ponechat takto zabalenou v krabici a skladovat ji na suchém a chladném místě. Při delším skladování doporučujeme periodicky (1x měsíčně) kontrolovat, zda se na povrchu šunky nevytváří plíseň. Další důležité informace naleznete v našich často kladených otázkách.

SKLADEM. IHNED K ODESLÁNÍ.
Dodací doba: 1 - 2 pracovní dny.
Odeslání nejpozději následující pracovní den.

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít