Bez kosti Prosciutto Selezione La Valle 12 měsíců

Vykostěná zadní noha (kýta) z bílého prasete s délkou zrání 12 měsíců. Složení: vepřové maso, sůl. 

820 Kč
(s DPH)

SKLADEM. IHNED K ODESLÁNÍ.
Dodací doba: 1 - 2 pracovní dny.
Odeslání nejpozději následující pracovní den.

Hmotnost :
Počet:

Prosciutto Selezione La Valle s délkou zrání 12 měsíců je základním produktem rodinné firmy LA VALLE ze severoitalského Piemontu. Po nasolení se toto prosciutto nechává sušit 12 měsíců v ideálním klimatu alpského podhůří. Výsledkem procesu zrání je vláčná konzistence masa a jemně růžová barva na řezu. Chuťově je toto prosciutto jemnější bez výraznějších aromatických tónů. Bílý tuk a vnitřní tenké tukové mramorování masa dodávají tomuto prosciuttu nasládlou chuť charakteristickou pro italské sušené šunky.

Toto prosciutto, stejně jako všechny naše produkty, je 100% přírodní produkt. K jeho výrobě nebyly použity žádné chemické konzervanty či barviva. Obsahuje pouze maso a sůl.

Druh prosciutta

SELEZIONE je označení pro prosciutto z bílého prasete pocházejícího z chovů v EU. Toto prosciutto pochází ze zadní nohy(kýty) prasete. Prosciutto je dodáváno vykostěné a nakrájené na kusy. 

TYP SELEZIONE
FORMÁT Vykostěné kusy
DOBA ZRÁNÍ 12 měsíců
STRAVA Kvalitní rostlinné krmivo
VÝROBCE LA VALLE
SKLADOVÁNÍ Suché a chladné místo
BALENÍ Tato šunka je zabalena v potravinářském papíru a je zasílána v přepravní papírové krabici, na které jsou pak nalepeny štítky dopravce. 

Vepřové maso, mořská sůl.

  • Bez dusitanů a dusičnanů  (bez E250 a E252)
  • Bez glutenu
  • Bez laktózy
  • Snížený obsah soli*

* Ve srovnání s jinými sušenými masovými produkty.

Energie 1108 kJ (266 kcal)
Tuky 18 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 6 g
Sacharidy <0,5 g
- z toho cukry 0 g
Bílkoviny 26 g
Sůl 5,5 g

Zavakuovaný vykostěný kus se skladuje v lednici, případně ve spíži (do 18ti stupňů Celsia). Vakuum však samozřejmě musí být 100%, tj. dokonale přisáté. V případě, že je vakuum porušené, je nutné sušené maso z obalu okamžitě vyndat. Stav vakua je proto nutné pravidelně kontrolovat, občas se může stát, že nepatrná trhlinka začne nasávat vzduch až po delším čase, což by vedlo kvůli “zapaření” k postupnému zkažení masa. Vykostěný kus dále nesmí ležet na přímém slunci. V ideálním případě by tak měl být skladován ve spíži nebo lednici. Nepatří však do mrazáku, kde by zmrzlá zbytková voda roztrhala strukturu svalových vláken. Prosciutto se konzumuje zásadně při pokojové teplotě, a proto je třeba prosciutto skladované v chlazených prostorech před podáváním nechat chvíli “odpočinout”. Nejlepší je to udělat ještě před krájením, aby plátky zbytečně neosychaly. 

Po nakrojení je nejlepší si vykostěný kus zabalit do fresh fólie či pečícího papíru a skladovat v lednici. Pokud dlouho nekrájíte, kontrolujte pravidelně, aby kousek nechytnul plíseň. “Vykoštěnce” ve freshce je možné skladovat i mimo lednici - tam si ale člověk musí dát zase pozor na přílišné vysychání. Dobře zabalené kousky prosciutta vydrží po nakrojení “jako nové” i několik měsíců.

SKLADEM. IHNED K ODESLÁNÍ.
Dodací doba: 1 - 2 pracovní dny.
Odeslání nejpozději následující pracovní den.

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít