Prosciutto di San Daniele La Valle 20 měsíců
Zadní noha (kýta) z bílého prasete s délkou zrání 20 měsíců. DOP San Daniele. Složení: vepřové maso, sůl.
SKLADEM. IHNED K ODESLÁNÍ.
Dodací doba: 1 - 2 pracovní dny.
Odeslání nejpozději následující pracovní den.
Prosciutto di San Daniele La Valle s délkou zrání 20 měsíců je prosciutto s denominací DOP San Daniele rodinné firmy LA VALLE ze severoitalského Piemontu. Všechny budoucí prosciutta San Daniele pocházejí přímo z vlastních chovů prasat firmy LA VALLE a ještě před nasolením procházejí nejprve pečlivým výběrem. Nasolení šunky a následné sušení probíhá již přímo v malé oblasti San Daniele di Friuli v italské provincii Udine v blízkosti Jadranského moře. Výsledný produkt je díky dlouhému sušení a unikátnímu klimatu chuťově intenzivní s vyváženou slanou i sladkou chuťovou linkou a jemnou oříškovou příchutí. Na řezu je šunka sytě růžová až červená, místy mramorovaná bílým tukem. Konzistence masa je vláčná a jemná.
Prosciutto di San Daniele se, narozdíl od ostatních italských sušených šunek, suší s ponechaným kopýtkem. Jedná se spíše o zachování tradičního způsobu sušení, jakým se tato šunka výráběla po staletí, než o něco, co by jí přinášelo další chuť.
Toto prosciutto, stejně jako všechny naše produkty, je 100% přírodní produkt. K jeho výrobě nebyly použity žádné chemické konzervanty či barviva. Obsahuje pouze maso a sůl.
Druh prosciutta
Prosciutto di San Daniele je tradiční italský výrobek s chráněným označením původu San Daniele (DOP San Daniele). Aby šunka mohla nést toto označení a být prodávána jako "San Daniele", musí splňovat přísná pravidla a požadavky stanovené konsorciem Consorzio del Prosciutto di San Daniele. Níže jsou uvedeny klíčové požadavky:
1. Původ surovin
- Musí pocházet pouze z Itálie, konkrétně z prasat narozených, vykrmených a poražených v přesně vymezených regionech (např. Emilia-Romagna, Lombardie, Toskánsko, Umbrie atd.).
-
Prasata musí být určitého plemene, obvykle kříženci mezi Large White, Landrace a Duroc.
2. Krmivo a chov
-
Zvířata jsou krmena převážně obilím.
-
Prasata musí mít při porážce minimálně 9 měsíců a vážit přibližně 160–170 kg.
3. Místo výroby
-
Celý proces zrání a výroby musí probíhat výhradně v malé oblasti San Daniele di Friuli na severovýchodě Itálie. Město San Daniele má jedinečné mikroklima: proudění vzduchu z Alp a Jadranu zaručuje ideální podmínky pro přirozené zrání masa.
4. Výroba
-
Povolené je pouze solení mořskou solí – žádné konzervanty, dusičnany, barviva, kouř či chemické látky.
-
Maso zraje minimálně 13 měsíců, často i déle (např. 16–24 měsíců).
-
Po 13 měsících je každá šunka kontrolována a musí projít inspekcí.
5. Značení
-
Pouze šunky, které splní všechny požadavky, mohou nést razítko ve tvaru šunky s kopýtkem a označení "Prosciutto di San Daniele".
.
Toto prosciutto je dodáváno celé s kostí.
TYP | DOP San Daniele |
FORMÁT | Celá noha (kýta) s kostí |
DOBA ZRÁNÍ | 20 měsíců |
STRAVA | Kvalitní rostlinné krmivo (převážně obilí) |
VÝROBCE | LA VALLE |
SKLADOVÁNÍ | do 18°C, po otevření může být uchováváno v pokojové teplotě |
BALENÍ | Tato šunka je zabalena v potravinářském papíru a je zasílána v přepravní papírové krabici, na které jsou pak nalepeny štítky dopravce. |
Vepřové maso, mořská sůl.
- Bez dusitanů a dusičnanů (bez E250 a E252)
- Bez glutenu
- Bez laktózy
- Snížený obsah soli*
* Ve srovnání s jinými sušenými masovými produkty.
Energie | 1108 kJ (266 kcal) |
Tuky | 18 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 6 g |
Sacharidy | <0,5 g |
- z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 26 g |
Sůl | 5,5 g |
Prosciutto je zabaleno v potravinářském papíru a expedováno v přepravní krabici. Šunku můžete ponechat takto zabalenou v krabici a skladovat ji na suchém a chladném místě. Při delším skladování doporučujeme periodicky (1x měsíčně) kontrolovat, zda se na povrchu šunky nevytváří plíseň. Další důležité informace naleznete v našich často kladených otázkách.
SKLADEM. IHNED K ODESLÁNÍ.
Dodací doba: 1 - 2 pracovní dny.
Odeslání nejpozději následující pracovní den.